Menu Sluiten

Landschapskantoor


Landschapskantoor

Een landschapskantoor of open office ruimte is ideaal om te brainstormen of om samen aan een project te werken.

Een landschapskantoor is een in de jaren 1950 in Duitsland ontwikkeld concept voor de indeling van kantoorruimte. Het maakte in de jaren 1970 ook in de rest van West-Europa opgang. In een kantoortuin zijn veel medewerkers, doorgaans meer dan 12, bij elkaar in dezelfde ruimte werkzaam. Er zijn geen scheidingswanden.

Bureaus staan vaak in groepjes opgesteld, met een onregelmatige geometrie. Ook wordt veel gebruikgemaakt van plantenbakken om de ruimte op te delen en een organische aanblik te geven. Het idee paste goed bij gedachten over “democratisering” en men veronderstelde dat communicatie tussen medewerkers gemakkelijker en laagdrempeliger zou worden wat een positieve invloed heeft op de productiviteit en het algemeen welbehagen van de medewerkers op de werkvloer.

Sommige werkgevers vinden het daarnaast een pluspunt dat het in een open kantoor makkelijker is om de werknemers in de gaten te houden. Zij huldigen het nogal ouderwetse standpunt dat mensen harder werken als de baas controleert wat ze allemaal uitspoken.

Vandaag de dag wordt een landschapskantoor gezien als de standaard voor het ‘nieuwe werken’. Door de snelle veranderingen in de bedrijfswereld moeten bedrijven inspelen op deze wijzigingen. Van medewerkers wordt er vandaag een grote mate van soepelheid en flexibiliteit verwacht. Een landschapskantoor is aangewezen bij directe en snelle communicatie tussen medewerkers. Voordeel is ook dat infrastructuur en personeelsbezetting kunnen aangepast worden aan elkaar.

Info over landschapskantoor

Meer informatie over Landschapskantoor

Het financieel aspect speelt een aanzienlijke rol, dat zal wellicht voor niemand een verrassing zijn. Maar de keuze voor een landschapskantoor heeft veel ingrijpender gevolgen dan je op het eerste gezicht zou zeggen. En ze zijn niet allemaal even makkelijk in cijfers te vatten als het aantal vierkante meters en het aantal derrières dat een plaatsje moet vinden.

Meer info over landschapskantoor nu op www.desomer.be.

Tags

Geluidsreductie | Landschapskantoor | Nieuwe Werken | Opstelling Kantoormeubels |